Bahan-bahan :
10-15 ekor udang
minyak untuk menumis
3cm kulit kayu manis2 biji buah pelaga
2 biji bunga cengkih
1/2inci halia (ditumbuk/digiling)
1 biji bawang besar (ditumbuk/digiling)
1 ulas bawang putih (ditumbuk/digiling)
1 sb cili boh
1 inci kunyit (ditumbuk/digiling)
sedikit jintan putih
garam secukup rasa
1/2 cawan air
Cara-cara :
1) Panaskan minyak. Tumis bawang besar, bawang putih, halia, kunyit, jintan putih, kulit kayu manis, buah pelaga dan bunga cengkih sehingga wangi atau sehingga kering sedikit.
2) Selepas itu,masukkan udang dan air sehingga masak/air kering sedikit.
3) Masukkan garam dan sedia untuk dihidangkan..
Selamat Mencuba! (^_^)
2 comments:
sedapnya udang tuu!
hehe.. cuba la masak...
Post a Comment