Sumber & Gambar : MasterChef Malaysia
- 250gm Krim Cheese
- 4 sudu besar Sour Cream
- 1 biji Kulit Lemon
- ½ biji Jus Lemon
- ½ cawan Gula Kastor
- 2 biji Telur Putih (dipukul)
- 6 biji Strawberi (dihiris)
- ½ cawan Gula
- ½ cawan Air
- 4 biji Bunga Cengkih
BAHAN-BAHAN KEK KEJU:
BAHAN-BAHAN SOS:
- Campurkan krim cheese dengan sour krim, kulit lemon dan jus lemon.
- Pukul telur putih sehingga kembang.
- Campurkan 1/3 telur putih ke dalam keju campuran dan gaul sekata.
- Kemudian campurkan 2/3 telur putih supaya sekata.
- Masukkan dalam acuan bulat dan masukkan ke dalam peti sejuk sehingga 'set'.
CARA-CARA PENYEDIAAN KEK KEJU:
- Panaskan gula, air, bunga cengkih dan bunga lawang sehingga campuran sudah sekata.
- Masukkan strawberi dan tutupkan api.
No comments:
Post a Comment