Partime Job

There was an error in this gadget

Tuesday, 22 November 2011

Ramainyer orang...!!!!

Assalamualikum....

Mmm... Dah lama tak updated blog.. ni pun disebabkan akibat keadaan wifi yang x menentu...
Malas nak cerita panjang takut nanti wifi buat hal semula... so.. Puteri cerita terus la apa yang Puteri nampak kat Kuantan baru-baru ni...
Dalam pukul 10pg 19hb Nov 2011.. Puteri keluar ler dari rumah mertua utk shoping2 susu & pampers anak.. Sebelum p ECM.. Puteri p Bake-Mate jap kat bangunan baru depan Megamall tu... 
Sampai kat situ tgk parking penuh.. Pelik juga rasa biasa takda la penuh parking.. tapi haritu Puteri pusing 1 bangunan nak cari parking punya pasal...


Selang beberapa pintu kedai.. Puteri nampak orang ramai tgh beratur.... Puteri tanya suami.. ada apa ramai2 ni? Sepanjang keliling bangunan tu penuh ratusan org Melayu beratur & hampir2 bercantum dengan org yang beratur kat pintu masuk... Tengok kat tangan diorg ada paper metro... Baru la kami tau rupa2nya diorg ni nak ambil tiket Free... Tiket Taman Tema Gambang Resort City....
Mmm.. macam2 kan gelagat orang... Sanggup beratur berjam2 semata2 nak dapatkan tiket free....

Lepas cari barang kat Bake-Mate.. P ECM.. tempat tu la yg dituju untuk beli susu anak tiap kali balik Kuantan.. Masuk kat Pintu Utama K4 kat tingkat 1.. Nampak pulak K4 tengah buat promosi TV LCD 32" jenama Toshiba dengan harga RM599 sahaja... Suami dah terpikat.. tapi bila pikir blik 2-3 kali batalkan hasrat nak beli TV tu... Pastu naik tingkat atas p bli susu anak...
Abis bayar jalan2 jap kat tingkat 2 tgk beg sekolah untuk anak.. Tgk je la, x beli pun sbb no ekonomi.. hehehe... tunggu dapat bonus ler baru leh bli keperluan sekolah anak....
Turun semula ke tingkat 1.. lebih kurang 1jam lepas tu kami tgk dah licin TV LCD 32" tadi...
Perggghh... Cepat tul abis.. Bila buat promosi camni mmg ramai ler ambil peluang walau bukan time gaji...
mm.. Itulah lumrah manusia... Kalo ikutkan kehendak hati apapun boleh....

No comments: