Partime Job

There was an error in this gadget

Thursday, 29 September 2011

Carta Kuno Mengenai Jantina Anak & Usia Ibu

Hai all... Selamat pagi... dah lama x buat post... So arini nak buat la sikit post yg sepatutnya dah lama nak post tapi x sempat...
Atas permintaan ramai... Puteri post kan carta yang Puteri salin dari sebuah majalah sebagai panduan bersama.. tapi Puteri x ingat dah majalah apa...  hehe (^_^)

 Melalui carta kuno ni, kita boleh pilih sama ada ingin mendapatkan anak lelaki atau perempuan.. Carta ni terdiri daripada usia ibu dan bakal bulan kelahiran anak..

Cara bacaannya ialah, jika mahu melahirkan anak lelaki pada tahun hadapan (2007) pada usia 27 tahun, pilih bulan yang menunjukkan kemungkinan bayi yang kwn2 nak adalah lelaki. Bulan yang sesuai untuk bersalin anak lelaki adalah bulan Feb, April, Julai hingga Oktober dan Disember.

Sekiranya mahu anak lahir pada bulan oktober, kwn2 perlu berusaha sembilan atau sepuluh bulan sebelum itu iaitu pada Disember 2005 hingga Januari 2006. Mengikut kajian, ramalan carta ini 99% tepat.

Tapi kalo ikut kajian Puteri.. cara bacaan, Puteri tgk umur & pada bulan pertama mengandung tu anak apa yg kita dapat.. dan cara bacaan begitu menepati yg dikehendaki.. (^_^)

Kalo ikut ramalan carta kuno tu anak yg puteri lahirkan adalah sebaliknya.. wink..wink...


Selain itu, terdapat juga petua2 org tua2 & faktor2 semulajadi yg boleh dijadikan panduan iaitu :
- Faktor Masa : melakukan hubungan intim sebelum datang haid membantu mendapatkan anak perempuan.. Jika melakukan waktu sebaliknya kwn2 akan mendapat anak lelaki. Untuk memastikan waktu pilihan yg tepat, kira seminggu awal atau seminggu selepas kedatangan haid.

- Faktor Makanan : Untuk mendapatkan anak perempuan, suami harus membanyakkan makan makanan berakali.. Isteri pula  mengambil makanan berasid. Jika mahukan anak lelaki.. makan makanan sebaliknya..

Tak salah Puteri ada lagi 2-3 faktor.. tapi Puteri x ingat.. hehe.. nanti la bila dah ingat Puteri updated semula dalam blog yer...

Selamat mencuba.. (^_^)

2 comments:

velasrizal said...

waH penting suma petua ni kene salin ni

Anonymous said...

Mohon share yer