Partime Job

There was an error in this gadget

Thursday, 5 January 2012

Aduhai.. Kene tunggu juga akhirnya...

Tengah makan tadi.. dapat panggilan dari Tunas Pintar..Teacher tak reti nak pujuk mcm mana dah...  Jabil nangis tak berhenti... Cakap dengan Teacher jap g datang.. Pas abis makan.. p la ke sekolah sambil terkejar2.. bukan apa.. risau juga dengan anak yang sorang ni... kalo dah nangis.. punya la susah nak soh berhenti... menangis plak bukannya slow sound tu... 1 blok bleh dengar dia nangis...
nilah muka budak kuat nangis.. huhu x malu tul adik ni lah... xda ribut .. xda angin tetiba nangis...
haha.. mama amik gambo.. perasan lak nama kelas adik... 4 fairlady... haha... mcm kebetulan pulak.. mmg dalam kelas dia ada 4 org student gurlz.. & hanya ada 2 org student boy..

pas siap pujuk.. nak masuk pejabat semula.. nak ikut plak p pejabat... tanya adik nak p rumah umi ker? dia geleng pulak.. pengsan la mcm ni p sekolah x nak.. p rumah umi x nak.. adik x bleh ikut mama p koje...
dalam setengah jam... nak tunggu lama2 kang marah lak bos... tgk teacher pun rasa serba salah.. so.. amik keputusan call papa.. mcm mana adik ni.. x nak masuk kelas...  bincang punya bincang soh papa blikan roti n coklat.. Jabil makan sama2 dengan kawan2...
mama : mama nak balik keje dulu yer.. adik duk dlm kelas nanti ptg mama amik...
Jabil : (trus amik bag nak ikut p keje)
Mama : (mencari alasan mcm mana nak bg dia stay... Teacher boleh tak suruh kakak dia duduk sekejap dalam kelas dia.. teman sekejap..
teacher : boleh.. Raisha.. meh duduk kat adik kejap..teman adik ek...
mama : kakak teman adik jap yer.. mama nak p keje.. bila adik dah ok kakak masuk kelas kakak balik..
Raisha : OK mama...

Jabil pun senyap bila kakak duk sebelah.. huhu.. lega rasa.. mama bleh sambung p koje.. 
 peace... gambar ni kredit untuk ros... hehe.. Semangat Aqilah kat sekolah...

Muka sedih.. tak bg mama p keje.. soh mama teman... huhu
Gambar pagi tadi kat rumah sebelum p sekolah... kemain lagi happy nak p sekolah...

Apapun... Terima kasih kepada teacher sebab bersabar dengan kerenah anak2...

2 comments:

soulfly_melancholy said...

malu je la adk ni..beriye nk p sek...tp tkt..huhu..

Puteri Salju said...

huhu.. tau xper.... dia nak kakak temanduk sekelas ngan dia